Δελτία Τύπου

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημοτικό Μέγαρο Βισαλτίας στη Νιγρίτα τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας, συμμετέχοντας στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Την πρωτοβουλία της δράσης και τον συντονισμό έχουν αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Δίκτυο Πόλεων SDG 17 Greece.

Στόχος όσων συμμετέχουμε στην καμπάνια είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάγκης περιορισμού και εξάλειψης της βίας όπως αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους στόχους (Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 5: Ισότητα των Δύο Φύλων, Στόχος 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί) από την ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ 2020-2030, πόσο μάλλον όταν οι πρόσφατες έρευνες αποτυπώνουν αύξηση των κρουσμάτων για ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως οι Γυναίκες, οι Ηλικιωμένοι και τα Παιδιά.

Στη σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, τον Δήμο Βισαλτίας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βαδικόλιας.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι: Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης, Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, Εμμ. Παπά κ. Δημήτριος Νόττας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βισαλτίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Βαδικόλιας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Δημήτριος Μικρός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκος Φαρμάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννάκης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Γιάννης Καραβασίλης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Στέλιος Ρίζος.

Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο 10ημέρο για την πορεία της πανδημίας. Ζήτησε αυστηρή αστυνόμευση και επιβολή προστίμων σε όλους τους παραβάτες. Ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και όπου δεν έχει συσταθεί να διαθέσουν προσωπικό του Δήμου.

Σύμφωνα με τα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού που ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των εμπόρων/παραγωγών με αναστολή δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων και απόσταση μεταξύ των πάγκων τα 5 μέτρα. 
 
Με βάση τα παραπάνω η λαϊκή αγορά της Νιγρίτας, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 50% των εμπόρων/παραγωγών, των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8), με αναστολή δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων. Θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.
 
Δεν ξεχνάμε:
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από ΟΛΟΥΣ
  • Υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος στο 13033 από τους καταναλωτές: X κενό ΟΝΟΜΑ κενό ΕΠΙΘΕΤΟ κενό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (μετακίνηση για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης όπου Χ βάζουμε τον αριθμό 2).
Τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την σύνδεση της γεώτρησης «Κοσίγελο 2» με τον υδατόπυργο της Τερπνής. Πρόκειται για ένα έργο που κατασκεύασε η ΔΕΥΑΒ και περιλαμβάνει αγωγό σύνδεσης συνολικού μήκους 1.800 μέτρων. Με την παράδοση της συγκεκριμένης γεώτρησης και της σύνδεσής της με το σύστημα ύδρευσης του δικτύου στην Τερπνή λύνεται το χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι την καλοκαιρινή περίοδο.
Στην ήδη υπάρχουσα γεώτρηση ήρθε να προστεθεί και μία δεύτερη αυξάνοντας την ποσότητα του νερού ώστε αυτό να φτάσει σε όλα τα σπίτια της περιοχής, ακόμη και όταν γίνεται μεγάλη χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-- Από το γραφείο Τύπου της Δ.Ε.Υ.Β.

Σας ενημερώνουμε ότι άλλαξε ο χώρος διενέργειας της καθιερωμένης εθελοντικής αιμοδοσίας του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας και θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, «Αθανάσιος Κασιακόγιας», στο Δημαρχιακό Μέγαρο στη Νιγρίτα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και ώρες από 9:00 έως 13:00.
 
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και ελεγχόμενη προσέλευση των εθελοντών σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Πάμε στο χώρο της αιμοδοσίας
λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: φοράμε μάσκες και κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης επιβατικού αυτοκινήτου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για χρήση από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Το αυτοκίνητο, που παραδόθηκε προς χρήση, προστέθηκε στον στόλο του Δήμου για να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες.