Δελτία Τύπου

«Το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου η πόλη της Νιγρίτας βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς επιλέγει ως σταθμός των τηλεοπτικών γυρισμάτων παιχνιδιού επιβίωσης Γαλλο-Βελγικής παραγωγής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική παραγωγή και το filmofficeτης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, οι οποίοι επέλεξαν τον Δήμο Βισαλτίας και συγκεκριμένα την περιοχή της Νιγρίτας για τα τηλεοπτικά γυρίσματα.

Στη Νιγρίτα, τις τελευταίες ημέρες, ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο και ενδιαφέρον. Τόσο στην Γαλλία όσο και σε άλλες 40 χώρες όπου θα προβληθεί για 15η χρονιά το συγκεκριμένο παιχνίδι επιβίωσης θα γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου μας. Την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως την απλόχερη φιλοξενία τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνδημότες μου που άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους στους συμμετέχοντες, προσφέροντας τους στέγη και τροφή, και τους βοήθησαν με αυτόν τον τρόπο να ακολουθήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Τους επαγγελματίες της Νιγρίτας οι οποίοι στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας τόσο τους διαγωνιζόμενους όσο και τα μέλη της παραγωγής. Και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους γονείς και στα παιδιά που συμμετείχαν στα γυρίσματα.

Αποδείξαμε ότι η Νιγρίτα και η ευρύτερη Βισαλτία είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τόπος».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας

Αθανάσιος Μασλαρινός

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου. 

Στα Δημοτικά Σχολεία Νιγρίτας (1ο,2ο,3ο), στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Νιγρίτας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αργύρης Χατζημάρκος, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους διευθυντές των σχολείων για τις ιδιαιτερότητες αυτής της σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξαν όλες οι σχολικές μονάδες. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αργύρης Χατζημάρκος, διαβεβαίωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ότι ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαριότητας στα σχολικά κτήρια. Ενώ επεσήμανε ότι ήδη οι μαθητές έχουν παραλάβει από μία μάσκα που εστάλη μέσω της ΚΕΔΕ και στην συνέχεια αναμένονται και οι υπόλοιπες. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους μαθητές, κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να φροντίζουν και να μην καταστρέφουν τους δημόσιους χώρους που τους φιλοξενούν και ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με πρόοδο, με υγεία πάνω απ΄ όλα και με σεβασμό στα όσα ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Επιπλέον τόνισε πως ως προτεραιότητα, η δημοτική αρχή, θέτει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Βισαλτίας. Εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού σε άλλα σχολεία του Δήμου Βισαλτίας.
Σταθμό των τηλεοπτικών γυρισμάτων παιχνιδιού επιβίωσης αποτελεί η Νιγρίτα καθώς έχει επιλεγεί μεταξύ των ελληνικών πόλεων όπου θα γίνουν τα γυρίσματα Γαλλο-Βελγικής συμπαραγωγής. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έξι ζευγάρια διαγωνιζομένων από συγγενείς και συντρόφους μέχρι άγνωστους μεταξύ τους καλούνται να ταξιδέψουν έχοντας μικρό μπάτζετ και κάνοντας ωτοστόπ! Τα ζευγάρια ανταγωνίζονται σε έναν αγώνα. Ο μόνος προϋπολογισμός τους είναι ένα ευρώ ανά ημέρα και ανά άτομο. Πρέπει λοιπόν να κάνουν ωτοστόπ για να φτάσουν στο σημείο άφιξης και να τους προσφερθεί στέγη και τροφή, εάν δεν θέλουν να περάσουν μια νύχτα έξω και νηστικοί. Ο στόχος για κάθε ζεύγος είναι να φτάσει στην pole position στο τέλος κάθε σταθμού και συνεπώς να συλλέξει φυλαχτά διαφορετικής αξίας, ελπίζοντας να κερδίσει στον τελικό. Όταν ένα ζευγάρι φτάσει τελευταίο, κινδυνεύει να αποβληθεί. Για την φετινή σεζόν έχουν γίνει γυρίσματα στην Αφρική, στην Νότια Αμερική, στην Ασία και τώρα ολοκληρώνονται στην Ελλάδα με επόμενο σταθμό την Τουρκία. Η Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη χώρα στην Ευρώπη και τα γυρίσματα ήδη ολοκληρώθηκαν στην Ολυμπία, στην Αθήνα και στην Καλαμπάκα. Τελευταίο σταθμό της χώρας μας αποτελεί η Νιγρίτα για τους σαράντα (40) Γάλλους, τεχνικούς και συμμετέχοντες της τηλεοπτικής παραγωγής. Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 16:30 αναμένεται η άφιξη των παικτών στην περιοχή «Τσακαλάδες», όπου βρίσκεται το πηγάδι της Γερακίνας. Στην συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουν φιλοξενία σε σπίτια της Νιγρίτας για να μην αναγκαστούν να περάσουν το βράδυ τους έξω και χωρίς φαγητό. Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 το πρωί θα γίνουν τα τηλεοπτικά γυρίσματα με τις δοκιμασίες τις οποίες θα πρέπει να περάσουν οι παίκτες, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου της Νιγρίτας. Για το κοινό που θα θέλει να παραβρεθεί η είσοδος θα επιτραπεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, λόγω του covid-19. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή έχει την πλήρη στήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης το οποίο θα προβληθεί για 15η χρονιά στην Γαλλική τηλεόραση Μ6, με 4 εκατομμύρια τηλεθεατές, και σε 40 ακόμη χώρες.

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει φέτος σε πρωτόγνωρες συνθήκες και αναμένεται διαφορετική, ίσως πιο απαιτητική λόγω του Covid-19 που εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση και στη χώρα μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις τάξεις τους έπειτα από μήνες διαδικτυακών μαθημάτων που επέβαλε το ξέσπασμα της πανδημίας και θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε την δέουσα ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών μας και των συνανθρώπων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εύχομαι, σε όλους και όλες, μαθητές, γονείς, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, να είναι η σχολική χρονιά 2020-2021, δημιουργική, και επιτυχημένη, τόσο σε σχολικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και με πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα από μεθοδική δουλειά και μελέτη, κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Θα ήθελα επίσης, να συγχαρώ για τη σημαντική τους προσπάθεια και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν τη φετινή χρονιά. Τους εύχομαι με δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουν εκ νέου τους στόχους τους και να τους κατακτήσουν.

Σε αυτές τις νέες συνθήκες λοιπόν, εύχομαι σε κάθε φοιτητή, φοιτήτρια, μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό, σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη της προόδου σας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες!»

Αθανάσιος Μασλαρινός

Δήμαρχος Βισαλτίας

Δημοσιεύτηκε ο Ισολογισμός Δήμου Βισαλτίας οικονομικού έτους 2018.

Ο Ισολογισμός αφορά στη διαχειριστική χρήση από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018

Δείτε ΕΔΩ τον Ισολογισμό Δήμου Βισαλτίας οικονομικού έτους 2018.

Δημοσιεύτηκε η συνοπτική κατάσταση Απολογισμού- Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού. έτους 2018 Δήμου Βισαλτίας

Δείτε ΕΔΩ τη συνοπτική κατάσταση