Δελτία Τύπου

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας, συγχαίρει και ευχαριστεί τη Διοίκηση του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας για την καθιερωμένη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας, στηρίζοντας εδώ και χρόνια την ανάγκη που δημιουργείται από την έλλειψη σε επάρκεια αίματος. Συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό υγείας του σταθμού αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και κυρίως στους εθελοντές αιμοδότες παλαιούς και νέους που συμμετείχαν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Νιγρίτας.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Βισαλτίας, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Για την συγκεκριμένη αιμοδοσία παραχωρήθηκε η αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» και υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας Θοδωρή Βαδικόλια και την εθελοντική προσφορά εργαζομένων ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών.

Τέτοιες δράσεις είναι αξιόλογες, και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που περνάμε, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν να υπάρχουν. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας!

Ένα αίτημα πολλών ετών παίρνει σάρκα και οστά

Στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή και όλους τους Βουλευτές του Νομού Σερρών, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Βισαλτίας.

Συγκεκριμένα για την καλύτερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων κατά το 2ο κύμα του κορωνοϊού το Κ.Υ. Νιγρίτας εξοπλίστηκε με ένα πλήρες σύγχρονο ISO BOX το οποίο τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέχοντας την δυνατότητα στο προσωπικό του Κέντρου να διαχειριστεί με ασφάλεια τα ύποπτα κρούσματα του covid19, ώστε να μην εισέρχονται απευθείας στους κύριους χώρους του K.Y. για λόγους προστασίας των υπόλοιπων ασθενών.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Κ.Υ. Νιγρίτας αλλά κυρίως το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., το οποίο μπαίνει πια στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, στελεχώνονται και με απαιτούμενο προσωπικό αφού εγκρίθηκαν θέσεις μονίμων στους παρακάτω κλάδους ή ειδικότητες : 5 θέσεις ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ και 5 θέσεις ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ/ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημοτικό Μέγαρο Βισαλτίας στη Νιγρίτα τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας, συμμετέχοντας στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Την πρωτοβουλία της δράσης και τον συντονισμό έχουν αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Δίκτυο Πόλεων SDG 17 Greece.

Στόχος όσων συμμετέχουμε στην καμπάνια είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάγκης περιορισμού και εξάλειψης της βίας όπως αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους στόχους (Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 5: Ισότητα των Δύο Φύλων, Στόχος 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί) από την ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ 2020-2030, πόσο μάλλον όταν οι πρόσφατες έρευνες αποτυπώνουν αύξηση των κρουσμάτων για ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως οι Γυναίκες, οι Ηλικιωμένοι και τα Παιδιά.

Στη σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, τον Δήμο Βισαλτίας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βαδικόλιας.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι: Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης, Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, Εμμ. Παπά κ. Δημήτριος Νόττας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βισαλτίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Βαδικόλιας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Δημήτριος Μικρός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Δημήτρης Μπαλαξής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκος Φαρμάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννάκης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Γιάννης Καραβασίλης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Στέλιος Ρίζος.

Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο 10ημέρο για την πορεία της πανδημίας. Ζήτησε αυστηρή αστυνόμευση και επιβολή προστίμων σε όλους τους παραβάτες. Ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και όπου δεν έχει συσταθεί να διαθέσουν προσωπικό του Δήμου.

Σύμφωνα με τα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού που ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των εμπόρων/παραγωγών με αναστολή δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων και απόσταση μεταξύ των πάγκων τα 5 μέτρα. 
 
Με βάση τα παραπάνω η λαϊκή αγορά της Νιγρίτας, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 50% των εμπόρων/παραγωγών, των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8), με αναστολή δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων. Θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.
 
Δεν ξεχνάμε:
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από ΟΛΟΥΣ
  • Υποχρεωτική η αποστολή μηνύματος στο 13033 από τους καταναλωτές: X κενό ΟΝΟΜΑ κενό ΕΠΙΘΕΤΟ κενό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (μετακίνηση για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης όπου Χ βάζουμε τον αριθμό 2).
Τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την σύνδεση της γεώτρησης «Κοσίγελο 2» με τον υδατόπυργο της Τερπνής. Πρόκειται για ένα έργο που κατασκεύασε η ΔΕΥΑΒ και περιλαμβάνει αγωγό σύνδεσης συνολικού μήκους 1.800 μέτρων. Με την παράδοση της συγκεκριμένης γεώτρησης και της σύνδεσής της με το σύστημα ύδρευσης του δικτύου στην Τερπνή λύνεται το χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι την καλοκαιρινή περίοδο.
Στην ήδη υπάρχουσα γεώτρηση ήρθε να προστεθεί και μία δεύτερη αυξάνοντας την ποσότητα του νερού ώστε αυτό να φτάσει σε όλα τα σπίτια της περιοχής, ακόμη και όταν γίνεται μεγάλη χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

-- Από το γραφείο Τύπου της Δ.Ε.Υ.Β.