“Καθαρή Εβδομάδα” – Λέμε ευχαριστώ με μια κίτρινη καρδιά!

2 Δεκεμβρίου, 2021 15:22

“Καθαρή Εβδομάδα” – Λέμε ευχαριστώ με μια κίτρινη καρδιά!

H “Καθαρή Εβδομάδα” είναι μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την στήριξη της Kärcher. Μέσα από την ενέργεια με τίτλο «Καθαρή Εβδομάδα», στηρίζουμε εκείνους που διατηρούν την πόλη μας, το γραφείο μας, το λεωφορείο …ΚΑΘΑΡΑ, λέγοντας το δικό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Στόχος είναι να αναδείξουμε την κεντρική αξία «Υπεύθυνος» πολίτης, μα πάνω από όλα άνθρωπος και μέσα από την πρωτοβουλία αυτή δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Με μία σειρά ενεργειών, που θα διενεργούνται κάθε χρόνο από το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, καλούμαστε να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας (στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο).

Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση του κοινού, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους.

Η δράση ξεκίνησε, με τη συμμετοχή δήμων από όλη τη χώρα και τη στήριξη της εταιρείας Kärcher το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Τα «σημεία εκκίνησης» ήταν η Αθήνα, η Αρχαία Ολυμπία και τη Λίμνη Ευβοίας.

Πώς μπορούν οι πολίτες να στηρίζουν τη δράση

Η δράση «ΚΑΘΑΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – Λέμε ευχαριστώ στους ανθρώπους της καθαριότητας», καταγράφεται και στον δικτυακό τόπο https://katharievdomada.gr/ αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, www.kede.gr όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά.