Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας

14 Μαρτίου, 2022 11:18

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων, την Κυριακή 13 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας.

Το πρωί της Κυριακής εψάλλει η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην λαμπρή Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο οποίος συμμετείχε  και στη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, κρατώντας στα χέρια την εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας τιμάται η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων ύστερα από την μακρά περίοδο της Εικονομαχίας. Την Ά Κυριακή των νηστειών το 843 μ.Χ., η Αγία Θεοδώρα μαζί με τον γιό της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις Άγιες Εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθορίστηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.