Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

28 Οκτωβρίου, 2022 22:46

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Νιγρίτας κα Χρυσάνθη Σταμπουλή. Στην συνέχεια όσοι συμμετείχαν ακολούθησαν πεζοί τους ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας και κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Νιγρίτας.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Ηρώων της Νιγρίτας και  η κατάθεση στεφάνων από την Γενική Γραμματέα Υποδομών κα Μαρία Έλλη Γεράρδη, ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Καριπίδη ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, εκπρόσωπο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας Ανθυποπυραγό Χρήστο Δάρατζη, εκ μέρους της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας κ. Ηλίας Λυγγερίδης, για τα σχολεία της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας, για τα σχολεία της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης , μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας και τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ Νιγρίτας κ. Ιωάννη Μιτσίλα.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητριών και μαθητών των σχολείων της Α΄θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Νιγρίτας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Νιγρίτας και δεξίωση στην αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Υποδομών στο Γραφείο του.  Αφού την ευχαρίστησε για την παρουσία της ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, της δώρισε το λεύκωμα «Ναός Περίβλεπτος», μια έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας και του Δήμου Βισαλτίας καθώς και το βιβλίο «Βισαλτία», με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας,  του Ευάγγελου Παπαθανασίου.